Dárkové poukazy můžete zakoupit v kterékoliv restauraci Di Carlo v hodnotách 500 Kč, 1000 Kč a 2000 Kč.

PITKOVICE: BLACK ANGUS MENU

Věděli jste, že Lišky, tyto nápadné a snadno určitelné houby jsou, podobně jako bílé hřiby, kulinářsky velmi považované? A to i v zemích, kde jsou pro kuchyňské účely využívány téměř výhradně pouze pěstované druhy hub.

Šéfkuchař Ristorante Di Carlo – Pitkovice Jan Suchomel právě tyto tak lahodné houby zahrnul do svého impozantního BLACK ANGUS MENU

Od pátku 9. června 2017 můžete v pitkovické restauraci ochutnat 5 měsíců vyzrálou hovězí panenskou svíčkovou z plemene Black Angus z americké farmy Creekstone v Arkansasu. Toto špičkové maso bude doprovázeno právě čerstvými Liškami. 

Na Vaši případnou návštěvu se těší team Ristorante Di Carlo – Pitkovice.

(maso bude v nabídce do vyprodání zásob)

Mohlo by Vás zajímat…

Plemeno Aberdeen Angus pochází ze severovýchodního Skotska z hrabství Aberdeenshire do něhož spadají kraje Aberdeen, Banff, Kincardine a Angus. Na počátku 19. století se jej podařilo vyšlechtit z místního skotu chovateli Hughovi Watsonovi z Keilloru (kraj Angus).

Plemeno poté ještě „vylepšil“ William McCombie z Tillyfour v Aberdeenu (proto tedy název Aberdeen Angus). Jeho sláva ale začala až ve druhé polovině 19. století, kdy jiný chovatel, Američan George Grant, přikřížením s plemenem Shorthorn položil základ jeho pozdější výjimečné pověsti.

 

Charakteristickým znakem plemene je kromě bezrohosti i celoplášťové černé („black angus“), případně červené („red angus“) zbarvení. Dospělé krávy měří v kohoutku okolo 135 cm při hmotnosti 650-700 kg, býci dosahují výšky 145-155 cm a hmotnosti 1100-1300 kg. Maso plemene Aberdeen Angus patří mezi nejchutnější steaková masa. Jedná se o vysoce kvalitní maso se specifickou chutí, které je ideální ke kulinářskému zpracování. Při dobrém způsobu výživy zvířete maso dosahuje vysokého stupně mramorování, což chuti dodává křehkost, jemnost a šťavnatost.